Online tetőszigetelési tanácsadás

AKCIÓS áron TOVÁBBI kedvezménnyel -
vízszigetelő lemezek és hőszigetelő anyagok

készpénz fizetéses és előre átutalásos fizetési mód esetén. A legkeresettebb vízszigetelő és hőszigetelő termékeink, bitumenes lemezek, PVC vízszigetelő a-
nyagok, STYROFOAM, NIKECELL

ITALPROFILI lapostető tartozék akció!
A bitumenes szigeteléshez, PVC szigeteléshez, kent szigetelésekhez használatos tetőelemek, összefolyók, lombkosarak nagy választékban és állandó nagy raktárkészlettel 15% kedvezménnyel kaphatók.

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelések szakkereskedé-
sünkben!

A Tető-Plusz Kft. 2008. tavaszától már szerződéses ke­res­ke­dő partnerként áru­sít­ja a ROCKWOOL kőzet­gyapot hő­szi­ge­te­lé­se­ket. A teljes ROCKWOOL termék­család: lapostető, magastető hő­szi­ge­te­lések, beltéri és homlokzati hő­szi­ge­telő termékek elér­hetők szi­ge­te­lő­anyag szakkereskedé-
sünkben.

Kent szigetelések
Új szigetelőanyag ter­mékcsoportunk a teraszok, úszó­me­den­cék szi­ge­te­lé­sére al­kal­mas kent szige­te­lések a Diasentől. Az ACRIFLEX WINTER két kom­ponensű UV álló ken­hető e­lasz­to­mer szi­getelés, a WATSTOP három komponensű kenhető utólagos fal­szi­ge­te­lés, a C.W.C. penész­gátló hő­szi­ge­telő festék és az O.R.A. színtelen fuga­szi­ge­te­lő epoxi bevonat elérhető kereskedé­sünkben.

Szigetelő cégünk > Tetőszigetelés > Lapostető szigetelés > Egyrétegű szigetelés

Egyrétegű szigetelés

Tető-Plusz egyrétegű bitumenes szigetelő rendszer

A bitumenes vízszigetelő lemezek gyártástechnológiájának és a rögzítési technológiák elmúlt évtizedekbeli gyors fejlődése lehetővé tette, hogy a kétrétegű vízszigetelési technológia mellett a bitumenes szigetelő lemezekkel már biztonságos, nagy igénybevételeknek is megfelelő egyrétegű vízszigetelés is készíthető legyen.

A Tető-plusz Kft. és az olasz bitumenes vízszigetelő lemez gyártó General Membrane srl. olyan minden igénynek megfelelő egyrétegű szigetelési rendszert fejlesztett ki, mely minden részletre megfelelő műszaki megoldást nyújt megfelelő tervezői utasítások, a technológiai feltételek betartása és szigorú szakmai odafigyelés mellett.

Nagy körültekintést kíván a tervezés és kivitelezés során az, hogy a lapostető szigetelés szegélyezésének környezetében, az attikák, ereszek, vápák, összefolyók, csőáttörések, vápák közelében nagyobb igénybe vételnek van kitéve a szigetelés, és ezt a szigetelés tervezésénél és kivitelezésénél egyaránt figyelembe kell venni.

Az egyrétegű szigetelési rendszerünk, az alkalmazott egyrétegű szigetelésre minősített bitumenes szigetelő lemezeink beépítéséhez részletes szigetelési tervezési segédletünk ad támogatást.

Az egyrétegű bitumenes szigetelő rendszernél alkalmazott szigetelő lemezek

A vízszigetelési rendszer három eltérő funkciójú, de hasonló műszaki paraméterű szigetelő lemezből áll.
Mindhárom szigetelő lemez APP és SBS modifikálással készülő, igen jó minőségű bitumenes szigetelő lemez, erős, méretstabilizált poliészterfátyol hordozó betéttel.

Az Euroszig PHOENIX 5,2 mm palaőrlemény, alul finomhomok hintésű, vagy PE fólia kasírozású egyrétegű szigetelésre minősített vízszigetelő lemez.

A Tető-Plusz COMPACT PLUS 5,2 mm palaőrleményes szigetelő lemez alul egy vékony textén fátyol kasírozással készül, így a PS habon vagy a meglévő szigetelésen, különösen tetőfelújításoknál előnyösebben alkalmazható egyrétegű szigetelésre minősített szigetelő lemez.

Az Euroszig PHOENIX 3,2 mm mindkét oldalán finomhomok hintésű szigetelő lemez, a szigetelési rendszer kétrétegűvé tétele és rögzítése érdekében alkalmazott hegeszthető középlemez.

Az egyrétegű szigeteléseknél alkalmazott erősítő betétek, a hordozó anyagok jellemzői a következőkben foglalhatók össze: a nagy erők felvételére, a mechanikai rögzítésre képes szigetelő lemezek stabilizált poliészterfátyol betéttel (PV) készülnek, mert ezeknek nagy a szakító szilárdsága (legalább 800 N/5cm) és a rugalmassága is (40%), de mindemellett a mérettartósága a meghatározó.

A Tető-Plusz egyrétegű szigetelő rendszer lényege

Új tetők szigetelésénél az Euroszig PHOENIX 5,2 mm palaőrlemény csapadékvíz szigetelés alkalmazható, elsősorban mechanikai rögzítéssel. Átfedési csík 15 cm.
A szigetelések szegélyezéseinél, az áttöréseknél, a vízzel terhelt kislejtésű vápáknál, illetve a csomópontoknál ügyelni kell arra, hogy azok mindig kétrétegű szigeteléssel készüljenek.
Az első rétegként és a szegélyezéseknél alátétrétegként elsősorban a PHOENIX 3,2 mm-es szigetelő lemez használható.

Ha az új tető csapadékvíz szigetelése sávos PU ragasztással illetve PS hab hőszigetelés aljzaton készül, akkor előnyösebb a COMPACT PLUS 5,2 palaőrleményes szigetelő lemez használata, mert az alján lévő textén fátyol ragasztható, ezen kívül jó elválasztó, gőznyomást kiegyenlítő réteg.
A TEXTÉN fátyol kasírozás előnyei a tetőfelújítások során mutatkoznak meg leginkább, mert megakadályozzák a szigetelő lemezek teljes felületű letapadását, így a páratelt tetők kiszáradását is képesek elősegíteni.

Az egyrétegű szigeteléshez alkalmazott hőszigetelő anyagok

Hőszigetelésként polisztirolhab tábla, például NIKECELL vagy hidrofobizált lépésálló kőzetgyapot lemez, például ROCKWOOL használható. Polisztirolhab hőszigetelést csak akkor alkalmazzunk, ha a tűzvédelmi szempontok ezt lehetővé teszik.
Amennyiben a páratechnikai számítás szükségessé teszi, a vízszigetelés alatt egy geotextil elválasztó, gőznyomást kiegyenlítő réteget is be kell kell építeni a szigetelésbe. Szükség szerint ezt a réteget megfelelően át (és ki) kell szellőztetni.

Az egyrétegű szigeteléshez alkalmazott párafékező anyagok

Párazáróként az alumínium fólia betétes szigetelő lemez javasolható (VAPORVAL), párafékező rétegként legalább 3,2 mm vastag bitumenes szigetelő lemez, vagy legalább 0,25 mm vastag polietilén fólia alkalmazandó.
Minden esetben épületfizikai számítással kell igazolni, hogy párazáró vagy párafékező rétegre van-e szükség a szigetelés során. A szerkezet páratechnikai működésének meg kell felelnie az érvényben lévő épületfizikai (hőtechnikai) szabvány előírásainak.

A Tető-Plusz egyrétegű szigetelő rendszer rögzítési módjai:

Az Euroszig PHOENIX és a Tető-Plusz COMPACT PLUS egyrétegű szigetelő rendszer alapvető rögzítési módja a mechanikai rögzítés. Ennek a rögzítési módnak az előnye, hogy a csapadékvíz szigetelést függetleníti az alatta lévő rétegektől és a hőszigetelés mozgásait is meggátolja.
A mechanikus rögzítés leterheléssel és ragasztással (hegesztéssel) is kombinálható.
Az épületek szélső mezőjében és sarokmezőben a szélszívás miatt többlet-dűbelezés szükséges.

25 éve a lapostető felújításban22 éve a szigetelőanyag forgalmazásban

Legnépszerűbb vízszigetelő anyag termékeink
tetőszigetelés és pinceszigetelés kivitelezéshez jó áron, kiváló minőségben. Bitumenes lemez és PVC lemez termékek különböző szigetelési rétegrendekhez, kenhető vízszigetelő anyagok tetőszigeteléshez és medencéhez, vizes helyiségek vízszigeteléséhez.

Egyrétegű szigetelés
Egyrétegű bitumenes szigetelési rendszer a biztonságos csapadékvíz szigetelésért. A tetőszigetelési rendszer három eltérő funkciójú, de hasonló tulajdonságú lemezből áll. Mindhárom termék APP modifikálással készülő, igen jó minőségű modifikált bitumenes lemez, erős méretstabilizált poliészter hordozó betéttel.

Társasház szigetelés
A Tető-Plusz Kft. az 1990. évi megalakulása óta több száz társasház szigetelés felújítását végezte el. A megalakulás óta a cégnek szigetelés kivitelezéssel kapcsolatos vitás ügye nem volt. 2008. tavasza óta a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének ajánlásával rendelkezünk.