Online tetőszigetelési tanácsadás

AKCIÓS áron TOVÁBBI kedvezménnyel -
vízszigetelő lemezek és hőszigetelő anyagok

készpénz fizetéses és előre átutalásos fizetési mód esetén. A legkeresettebb vízszigetelő és hőszigetelő termékeink, bitumenes lemezek, PVC vízszigetelő a-
nyagok, STYROFOAM, NIKECELL

ITALPROFILI lapostető tartozék akció!
A bitumenes szigeteléshez, PVC szigeteléshez, kent szigetelésekhez használatos tetőelemek, összefolyók, lombkosarak nagy választékban és állandó nagy raktárkészlettel 15% kedvezménnyel kaphatók.

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelések szakkereskedé-
sünkben!

A Tető-Plusz Kft. 2008. tavaszától már szerződéses ke­res­ke­dő partnerként áru­sít­ja a ROCKWOOL kőzet­gyapot hő­szi­ge­te­lé­se­ket. A teljes ROCKWOOL termék­család: lapostető, magastető hő­szi­ge­te­lések, beltéri és homlokzati hő­szi­ge­telő termékek elér­hetők szi­ge­te­lő­anyag szakkereskedé-
sünkben.

Kent szigetelések
Új szigetelőanyag ter­mékcsoportunk a teraszok, úszó­me­den­cék szi­ge­te­lé­sére al­kal­mas kent szige­te­lések a Diasentől. Az ACRIFLEX WINTER két kom­ponensű UV álló ken­hető e­lasz­to­mer szi­getelés, a WATSTOP három komponensű kenhető utólagos fal­szi­ge­te­lés, a C.W.C. penész­gátló hő­szi­ge­telő festék és az O.R.A. színtelen fuga­szi­ge­te­lő epoxi bevonat elérhető kereskedé­sünkben.

Szigetelő cégünk > Bitumenes szigetelő lemezek

Cégünk által forgalmazott bitumenes szigetelő lemezek

A Tető-Plusz Kft. 16 éve forgalmaz bitumenes szigetelő lemezeket. Szigetelőanyag kereskedésünk a magyar piacon egyedülállóan több neves olasz gyár vízszigetelő lemezeit forgalmazza. A legszélesebb bitumenes szigetelő lemez kínálatban jó ár-értékarányú bitumenes lemezek teljes választékát kínáljuk budaörsi illetve szekszárdi szigetelő szakkereskedésünkben. 

Gyártók:

Egyéb gyártók:

 • ISO-LINE Zrt.
 • ISO-DUO Kft. (PRIMA ISO)
 • ICOPAL Kft.
 • Bauder Kft.

A szigetelő szezonhoz igazodó bitumenes szigetelő lemez (APP, SBS) akciókkal várjuk Partnereinket !

Forgalmazott bitumenes szigetelő lemezeink típusai a beépítés módja és felhasználás területe szerint

Bitumenes szigetelő lemezek

A modern gyártási technológiával készült modifikált bitumenes szigetelőlemez a korszerű és biztonságos vízszigetelés eszköze. A minél szélesebb körű alkalmazhatóság érdekében a bitumenes vízszigetelő anyagok gyártói különböző műanyagok hozzáadásával javítják, módosítják a szigetelőlemezben az alapbitumen tulajdonságait. Az így létrejött anyagokat nevezzük modifikált bitumeneknek, illetve az e technológiával gyártott vízszigetelő lemezt modifikált bitumenes lemeznek.

A modern modifikált bitumenes vízszigetelő lemezek felépítése

A modifikált bitumenes szigetelő lemezek típusai a bitumenkeverék tulajdonságai alapján:

APP (attaktikus polipropilén) modifikációjú bitumenes szigetelő lemez

Az APP modifikált bitumen rugalmas könnyen bedolgozható, jó öregedésállóságú. Mivel nyáron melegben nem lágyul fel, kiválóan lehet vele szigetelni melegebb nyári időjárás esetén is, de hidegben is alkalmazható.

SBS (stirol-butadén-stirol) modifikációjú bitumenes szigetelő lemez

Az SBS modifikált bitumenkeverék jóval lágyabb elasztikusabb, mint az app-s keverék. Öregedésállósága kiváló. Mivel a nagy hidegben sem veszti el rugalmasságát, téli szigetelési munkák esetén jól beépíthető.

Szigetelő szakkereskedésünkben a szigetelési szezonhoz megfelelően kedvezményes SBS, APP szigetelő lemez akciókkal várjuk partnereinket.

A szigetelőlemezek alapján képező bitumentípusok tulajdonságait az alábbi táblázat mutatja.

A bitumen típusa  Hideg hajlíthatóság (°C) Lágyuláspont (°C)
Oxidált bitumen 0…+5 70-80
APP-vel modifikált bitumen -5 … –15 135–155
SBS-sel modifikált bitumen -15… –30 100–110

A tapadásgátló mikrofólia szerepe a szigetelő lemezen

A bitumenes szigetelő lemezek feltekerve, általában 1x10 m-es tekercsekben készülnek. Hogy a szigetelő anyag tekercsek tárolás közben ne ragadjanak össze, a szigetelő lemez felületét vékony mikrofóliával látják el. A fólia a szigetelő lemez hegesztésekor rögtön elolvad, NEM KELL LEHÚZNI A SZIGETELŐANYAGRÓL! Minden vízszigetelőanyag gyártó cégemblémázott fóliát használ. Ez a vízszigetelő lemezek beazonosításában is segítséget nyújthat.

Különböző hordozó rétegű bitumenes szigetelő lemezek

hordozóréteg jelölése vízszigetelő lemezen

A szigetelő lemez hordozóréteg a bitumenes lemezek „váza”. Gyakorlatilag erre a rétegre dolgozzák rá a bitumenkeveréket. A hordozóréteg nagyban meghatározza a bitumenes szigetelőlemez mechanikai tulajdonságait, a szakadási nyúlást és a szakítószilárdságot, leegyszerűsítve azt, hogy a szigetelő lemez milyen könnyen szakad el.

A hordozóréteg típusa  A hordozóréteg súlya Jelölése Szakadás Nyúlás
üvegfátyol 80 g/m² V, VV könnyen kis
üvegszövet 200 g/m² GG,GGV nehezen kis
poliészter (a poliészter szerkezete szerint többféle lehet, szőtt, végtelenített stb.) 160-250 g/m² P, PL nehezen nagy

A bitumenes vízszigetelő lemez felületképzése

A felületképzés típusa a szigetelő lemez felhasználásától függ. Az alátét lemezek és mélyépítési lemezek felülete tapadás gátló anyaggal van bevonva, elsősorban a feltekercselt szigetelőlemezek összetapadásának meggátlására. Az erre a célra különböző finomságú homokot, ipari talkumot, vagy polietilén mikro-fóliát (SBS lemezek) alkalmaznak. A zárólemezek felülete palaőrleménnyel van borítva. A palaőrlemény védi a szigetelőanyag felületét a káros UV sugárzástól, így egyéb védelemre nincs szükség. A palaőrlemény bevonat színe általánosan szürke, de egyes szigetelőlemez típusok kaphatók egyéb színekben is (vörös, barna, zöld). Léteznek speciális felületképzők is pl. a páratechnikai lemezek filc, vagy textén kasírozással készülnek

A bitumenes lemezek alkalmazási területe

Bitumenes vízszigetelő lemezek vastagsága

vastagság jelölése vízszigetelő lemezen

A bitumenes lemezek vastagsága általánosan mm-ben van megadva. De vannak olyan bitumenes szigetelő lemezek, melyek vastagság nem mm-ben, hanem kilógrammban (kg/m²) van megadva.

Általános vastagságok
Jelölés Vastagság
3 kg 2,6 mm
4 kg 3,2 mm
5 kg 4 mm

A zárólemezek vastagsága nem mm-ben, hanem az anyag tömege kg/m²-ben van megadva. Általánosan a zárólemezek jelölése típusnév után a lemez tömege 4,5 (4,7 , 5, 5,2) kg és a MIN jelölés, ami a MINERAL azaz palaőrlemény rövidítése.

Bitumenes szigetelő lemezek jelölése

bitumenes vízszigetelő lemez típus jelölése

bitumenes szigetelés, lemez jelölések

A szigetelőanyag tekercsek megkülönböztetése első látásra szigetelési gyakorlattal nem rendelkező számára nem egyszerű feladat, mivel ránézésre nagyon hasonlóak. A műszaki paraméterek és az árak szempontjából sokféle bitumenes lemez létezik, melyek az alábbi ismertető jegyek szerint azonosíthatóak be:

 • a szigetelőanyag tekercstesten, mikrofóliára nyomtatva a gyártó emblémái láthatók (Vetroasfalto, Viapol, Polyglass, Valli Zabban, General Membrane)
 • a vízszigetelő anyagtekercset alul és fölül ragasztószalagok tartják össze. A felső szalag a típusjelzés, amely tartalmazza a termék nevét és a műszaki paraméterekre utaló jelölést. Pl.: GUMMIFLEX PL típusnév: Gummiflex; hordózóréteg jelölése: PL – poliészter, a Hordozórétegek menüpont szerint)
  Az alsó szalag jelöli a vastagságot mm-ben, vagy kg-ban (a Bitumenes lemezek vastagsága menüpont szerint) 4 mm

A megfelelő bitumenes szigetelő lemez kiválasztásában szigetelőanyag szakkereskedésünk szaktanáccsal áll rendelkezésre.

Bitumenes lemezek kiszerelése, tárolása

A bitumenes szigetelő lemezek általában 1x10 méteres tekercsben készülnek De vannak olyan szigetelőnyagok, melyek egyedi kiszerelésben kaphatók szigetelőanyag kereskedésünkben

Néhány eltérő kiszerelésű szigetelő lemez:
A termék neve  A tekercs szépessége
m
A tekercs hosszúsága
m
A tekercs mérete
Perfoval 1 20 20
Trend VS 5 kg (4 mm) 1 8 8
Bauder Plant E 4 mm 1 7,5 7,5
Polybase Economy 2 kg 1,05 50 21

Az általánostól eltérő kiszerelésű termékeket az árlistában is jelöljük!

A szigetelő anyag tekercseket állítva, lehetőleg fedett helyen, naptól és az időjárás viszonytagságaitól védve kell tárolni. Szabadtéri tárolás esetén a nyári meleg időszakban a szigetelőlemez tekercsek túlzott felmelegedésének elkerülése érdekében a raklapok csomagolófóliáját meg kell bontani. 

A bitumenes lemezek beépítése

Általános rétegrend:

 • A bitumenes lemezeket a bitumenes vízszigetelő technológia megfelelő betartásával sima, száraz, tiszta, bitumenes alapozóval kellősített felületre kell fektetni.
 • A szigetelő lemez fektetés során a lánghegesztővel a szigetelő lemez alsó felületét fel kell melegíteni, úgy hogy a felület megolvadjon. A szigetelő lemez az így keletkezett olvadékkal ragad a felülethez.
 • Átfedések készítésénél a biztos összedolgozás érdekében, minimális kifolyást (kb. 1 cm) kell hagyni, ezzel biztosítva az alsó lemez átfedéséhez a teljes felületű tapadást. Ez a kifolyás utólagosan palaőrleménnyel eltakarható. A varratátfedések (oldal) min. 10 cm, a hosszanti átfedések min. 15 cm szélesek legyenek.
 • Többrétegű szigetelés esetén az első rétegre kerülő minden további réteget teljes felületű hegesztéssel kell fektetni, az alsó réteghez képest eltolt átfedéssel. Fontos, hogy az átfedések lapolása nem legyen ellentétes a lejtés irányával.

A bitumenes lemez előnyei

 • elterjedt, biztonságos, modern vízszigetelő technológia
 • széleskörű alkalmazhatóság a szigetelések területén
 • garantált rétegvastagság
 • a szigetelések típusaihoz igazodó típusválaszték
 • folyamatosan ellenőrzött szigetelési gyártástechnológia (CE)
 • hosszú élettartam a szigetelt tetőn
 • kedvező ár/érték arányú szigetelő lemezek, melyek elérhetőek szigetelőanyag szakkereskedésünkben

Tetőszigetelés kivitelezés bitumenes szigetelő lemezzel

tetőszigetelés előtt díjmentes tetőfelmérés

A Tető-Plusz Kft. kimondottan bitumenes lemezes vízszigetelés kivitelezésére alapult 1990-ben. Szigetelő szakembergárdánk az ország teljes területén minőségi, számonkérhető tetőszigeteléseket készít építésvezető kollégáink ellenőrzésével.

Kérje díjmentes árajánlatunkat !

25 éve a lapostető felújításban22 éve a szigetelőanyag forgalmazásban

Legnépszerűbb vízszigetelő anyag termékeink
tetőszigetelés és pinceszigetelés kivitelezéshez jó áron, kiváló minőségben. Bitumenes lemez és PVC lemez termékek különböző szigetelési rétegrendekhez, kenhető vízszigetelő anyagok tetőszigeteléshez és medencéhez, vizes helyiségek vízszigeteléséhez.

Egyrétegű szigetelés
Egyrétegű bitumenes szigetelési rendszer a biztonságos csapadékvíz szigetelésért. A tetőszigetelési rendszer három eltérő funkciójú, de hasonló tulajdonságú lemezből áll. Mindhárom termék APP modifikálással készülő, igen jó minőségű modifikált bitumenes lemez, erős méretstabilizált poliészter hordozó betéttel.

Társasház szigetelés
A Tető-Plusz Kft. az 1990. évi megalakulása óta több száz társasház szigetelés felújítását végezte el. A megalakulás óta a cégnek szigetelés kivitelezéssel kapcsolatos vitás ügye nem volt. 2008. tavasza óta a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének ajánlásával rendelkezünk.