Online tetőszigetelési tanácsadás

AKCIÓS áron TOVÁBBI kedvezménnyel -
vízszigetelő lemezek és hőszigetelő anyagok

készpénz fizetéses és előre átutalásos fizetési mód esetén. A legkeresettebb vízszigetelő és hőszigetelő termékeink, bitumenes lemezek, PVC vízszigetelő a-
nyagok, STYROFOAM, NIKECELL

ITALPROFILI lapostető tartozék akció!
A bitumenes szigeteléshez, PVC szigeteléshez, kent szigetelésekhez használatos tetőelemek, összefolyók, lombkosarak nagy választékban és állandó nagy raktárkészlettel 15% kedvezménnyel kaphatók.

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelések szakkereskedé-
sünkben!

A Tető-Plusz Kft. 2008. tavaszától már szerződéses ke­res­ke­dő partnerként áru­sít­ja a ROCKWOOL kőzet­gyapot hő­szi­ge­te­lé­se­ket. A teljes ROCKWOOL termék­család: lapostető, magastető hő­szi­ge­te­lések, beltéri és homlokzati hő­szi­ge­telő termékek elér­hetők szi­ge­te­lő­anyag szakkereskedé-
sünkben.

Kent szigetelések
Új szigetelőanyag ter­mékcsoportunk a teraszok, úszó­me­den­cék szi­ge­te­lé­sére al­kal­mas kent szige­te­lések a Diasentől. Az ACRIFLEX WINTER két kom­ponensű UV álló ken­hető e­lasz­to­mer szi­getelés, a WATSTOP három komponensű kenhető utólagos fal­szi­ge­te­lés, a C.W.C. penész­gátló hő­szi­ge­telő festék és az O.R.A. színtelen fuga­szi­ge­te­lő epoxi bevonat elérhető kereskedé­sünkben.

Szigetelő cégünk > Hőszigetelés > DRYVIT

Dryvit homlokzat hőszigetelő rendszer

dryvitozás

Már bizonyára találkozott Ön a dryvitozás elnevezéssel. Márkafüggetlenül is gyakran használják ezt a kifejezést a homlokzati hőszigetelés témájában. Egy régóta forgalmazott, jól ismert szigetelő termék márkaneve összeforr felhasználásával, annyira hogy magát a munkafolyamatot is a termék nevével azonosítják.

A Dryvit a Nikecell által gyártott, az épületek falszerkezeteinek külső, homlokzati hőszigetelő rendszere. A hőszigetelés mellett biztosítja a felületképzést is. A Dryvit rendszer pihentetett expandált polisztirolhab szigetelő lemez felragasztásával, a felületerősítő Dryvit háló beágyazásával a több mint 250 féle szín és több fajtájú és szemcseméretű sruktúra (dörzs, kapart, hengerelt) felhordásával készül.

A Dryvit rendszer összes eleme a Nikecell terméke, amely garancia a minőségre és az időtállóságra. A Tető-Plusz Kft.több mint 15 éve foglalkozik szigetelőanyagok, így a Dryvit rendszer értékesítésével is. Várjuk Önt szigetelőanyag kereskedésünk budaörsi és szekszárdi telephelyén.

A Dryvit homlokzati hőszigetelés előnyös tulajdonságai

  • jelentősen (30-70%) csökkenthető a falakon a hőveszteség, ezzel jelentős energia megtakarítás érhető el (télen-nyáron)
  • megfelelő szigetelő anyag vastagság alkalmazása esetén megakadályozza a páralecsapódást a falszerkezetekben, megelőzi a fal nedvesedést és a penészképződést
  • majdnem minden homlokzatnál használható
  • utólag is beépíthető homlokzat szigetelés
  • páraáteresztő, mosható homlokzati hőszigetelés
  • a Dryvit strapabíró felülete az épület kisebb mozgásait is elviseli repedés nélkül
  • utólag könnyen, gyorsan átszínezhető (homlokzatfestékekkel)
  • megbízható gyártói háttér, a rendszer összes eleme a Nikecell gyártásában (hőszigetelő tábla, ragasztó, üvegháló, alapozók, vakolatok, festékek)

A Dryvit rendszer alkalmazási területe:

  • új épületek külső hőszigetelése
  • régi épület utólagos külső hőszigetelése

A Dryvit rendszer elemei

Hőszigetelés

A Dryvit rendszer hőszigetelője a NIKECELL EPS 80 expandált polisztirolhab hőszigetelés. Homlokzat külső hőszigetelésére kizárólag a pihentetett EPS 80 hab használható. Gyártás után a homlokzati hőszigetelő táblákat meghatározott ideig pihentetik, szárítják, hogy a benne lévő nedvesség teljesen kiszáradjon. Erre azért van szükség, hogy a hőszigetelő lemezek megőrizzék méretüket, felrakás után ne vetemedjenek. A polisztirolhab hőszigetelés vastagságát hőtechnikai számítás alapján kell meghatározni. Ahhoz hogy a falazat a javasolt hővezetési értéket (U<=0,4 W/m²) teljesítse, figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, vastagságát is.

Az alábbi táblázat segítségével könnyen kiválasztható az ajánlott hőszigetelő lemez vastagság:

Falszerkezet típusa Vastagsága Eredeti hővezetési tényező Dryvit Nikecell EPS 80 vastagság Hőszigetelt érték Elérhető megtakarítás
cm Ue (W/m²K) cm Ue (W/m²K) ∆ %
B-30-as falazat 30 1,46 8 0,37 75
POROTON falazat 30 0,82 5 0,40 51
Kisméretű tömör téglafal 25 1,86 8 0,39 79
38 1,42 8 0,37 74
51 1,15 7 0,38 67
Vasbeton fal 15 3,18 9 0,39 88
20 2,89 9 0,38 87
Beton fal 30 2,21 9 0,40 82
Terméskő fal 30 2,21 9 0,40 82
40 1,89 8 0,39 79
50 1,64 8 0,38 77
Mészhomoktégla fal 25 2,03 8 0,40 80
38 1,57 8 0,38 76
Kevéslyukú téglafal 25 1,66 8 0,38 67
38 1,25 7 0,38 69
51 1,00 6 0,39 60
Soklyukú téglafal 38 1,02 6 0,40 61
51 0,81 6 0,36 56
UNIFORM falazat 30 1,03 6 0,40 61
RÁBA falazat 25 1,00 6 0,40 60
38 0,71 5 0,38 47
Salakblokk falazat 30 1,36 7 0,40 71
Gázszilikát blokk falazat 30 0,95 6 0,39 59
Pórusos tégla 20 0,84 6 0,38 55
30 0,60 4 0,39 35
38 0,49 3 0,38 22
44 0,43 2 0,35 19

Lábazatok szigetelésére a Nikecell EPS 80 nedvszívó képessége miatt nem ajánlott, helyette a STYROFOAM zártcellás, nem nedvszívó, vakolható extrudált polisztirolhab hőszigetelések építhetők be.

Ragasztók

A hőszigetelő lemezek falra történő ragasztása illetve a felületerősítő üvegháló beágyazását műgyanta kötőanyagú ragasztókkal történik. Nedvszívó (vakolt, tégla, beton stb.) felületekre, nagy szilárdságú ragasztóanyag. Jó páraáteresztő. Ha a felület nem alkalmas ragasztásra a hőszigetelő táblák rögzítése mechanikusan is megoldható. (ebben az esetben számolni kell a dübelezésből adódó hőveszteséggel)

Dryvit Primus ragasztó

A Dryvit Primus ragasztó masszát felhasználás előtt 1:1 arányban portlandcementtel (350-es) kell keverni. Az anyagszükséglet 3 kg/m² (plusz 3 kg/m² cement), amely elegendő a szigetelő lemezek ragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására is.

Dryvit poralakú ragasztó

A Dryvit poralakú ragasztó azonos paraméterekkel rendelkezik, mint a Dryvit Primus csak már a belekevert cementet is tartalmazza. Felhasználás előtt a por vízzel kell keverni. Az anyag szükséglet 6 kg/m² amely elegendő a szigetelő lemezek ragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására is.

Dryvit háló (üvegszövet)

A felületerősítő, feszültségkiegyenlítő Dryvithálót a ragasztóba ágyazva, 10 cm-es átfedéssel kell beépíteni. A 160 g/m² speciális üvegszálból készült Dryvit háló, megakadályozza a felület esetleges repedését. Az átfedésekkel számolva az anyagszükséglet 1,1 m²/ m².

Felületképző Dryvit termékek

Dryvit vékonyvakolat alapozó

Fehér színű folyadék, biztosítja a biztos tapadást a vakolandó felületen. Felhasználás előtt az alapozót 1:1 arányban vízzel kell keverni. Anyagszükséglet: 0,15 kg/m² (vízzel együtt)

Dryvit vékonyvakolat

Diszperziós, műgyanta alapú vakoló anyag, több mit 250 szín és több fajtájú és szemcseméretű sruktúrával (dörzs, kapart, hengerelt) készül. Strapabíró, vízzáró, de páraáteresztő bevonatot biztosít. Önállóan, hőszigetelés nélküli felületen is alkalmazható.

Dryvit márványvakolat

Erős igénybevételnek kitett helyeken, pl. lábazatokon alkalmazható. Színes márványőrlemény és műanyag alapú kötőanyag hozzáadásával készül.A Dryvit márványvakolat Rendkívül szilárd és időtálló páraáteresztő bevonatot biztosít. 14 alapszínben és azok kevert színeivel készül. Felhordása előtt a felületet Dryvit márványvakolat alapozóval kell előkészíteni.
Anyagszükséglet: alapozó 0,3 kg/m², vakolat 5,5 kg/m²

Dryvit homlokzat festék

Az alkalmazott kötőanyag szerint megkülönböztetünk diszperziós- és szilikon festékeket. Mindkét típus vízzáró és páraáteresztő, de a szilikonos festékek időjárásállósága fokozottabb. A Dryvit diszperziós homlokzatfesték saját 15%-ben vízzel higított verziójával alapozható. A Dryvit szilikon festékek külön szilikonos alapozót igényelnek.
Anyagszükséglet: diszperziós 0,4 kg/m² (két réteg), szilikonos 0,4-0,75 kg/m² (két réteg)

Kiegészítő Dryvit rendszer elemek

Vakoló profil

A Dyvit rendszer kivitelezése az alumínium lábazati profilok felerősítésével kezdődik. A lábazati-, kezdőprofilok a homlokzat hőszigetelő anyagok vastagságaiban kaphatók. A sarkok, hajlatok megerősítése műanyag, vagy alumínium hálós élvédők beépítése javallott.

Dübel

Alapesetben a hőszigetelést ragasztással kell a homlokzaton rögzíteni. Ha a szigetelendő felület nem alkalmas ragasztásra, a hőszigetelő lemezek rögzítése mechanikusan, beütőékes dűbellel is megoldható (ebben az esetben számolni kell a dübelezésből adódó hőveszteséggel).

25 éve a lapostető felújításban22 éve a szigetelőanyag forgalmazásban

Legnépszerűbb vízszigetelő anyag termékeink
tetőszigetelés és pinceszigetelés kivitelezéshez jó áron, kiváló minőségben. Bitumenes lemez és PVC lemez termékek különböző szigetelési rétegrendekhez, kenhető vízszigetelő anyagok tetőszigeteléshez és medencéhez, vizes helyiségek vízszigeteléséhez.

Egyrétegű szigetelés
Egyrétegű bitumenes szigetelési rendszer a biztonságos csapadékvíz szigetelésért. A tetőszigetelési rendszer három eltérő funkciójú, de hasonló tulajdonságú lemezből áll. Mindhárom termék APP modifikálással készülő, igen jó minőségű modifikált bitumenes lemez, erős méretstabilizált poliészter hordozó betéttel.

Társasház szigetelés
A Tető-Plusz Kft. az 1990. évi megalakulása óta több száz társasház szigetelés felújítását végezte el. A megalakulás óta a cégnek szigetelés kivitelezéssel kapcsolatos vitás ügye nem volt. 2008. tavasza óta a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének ajánlásával rendelkezünk.