Online tetőszigetelési tanácsadás

AKCIÓS áron TOVÁBBI kedvezménnyel -
vízszigetelő lemezek és hőszigetelő anyagok

készpénz fizetéses és előre átutalásos fizetési mód esetén. A legkeresettebb vízszigetelő és hőszigetelő termékeink, bitumenes lemezek, PVC vízszigetelő a-
nyagok, STYROFOAM, NIKECELL

ITALPROFILI lapostető tartozék akció!
A bitumenes szigeteléshez, PVC szigeteléshez, kent szigetelésekhez használatos tetőelemek, összefolyók, lombkosarak nagy választékban és állandó nagy raktárkészlettel 15% kedvezménnyel kaphatók.

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelések szakkereskedé-
sünkben!

A Tető-Plusz Kft. 2008. tavaszától már szerződéses ke­res­ke­dő partnerként áru­sít­ja a ROCKWOOL kőzet­gyapot hő­szi­ge­te­lé­se­ket. A teljes ROCKWOOL termék­család: lapostető, magastető hő­szi­ge­te­lések, beltéri és homlokzati hő­szi­ge­telő termékek elér­hetők szi­ge­te­lő­anyag szakkereskedé-
sünkben.

Kent szigetelések
Új szigetelőanyag ter­mékcsoportunk a teraszok, úszó­me­den­cék szi­ge­te­lé­sére al­kal­mas kent szige­te­lések a Diasentől. Az ACRIFLEX WINTER két kom­ponensű UV álló ken­hető e­lasz­to­mer szi­getelés, a WATSTOP három komponensű kenhető utólagos fal­szi­ge­te­lés, a C.W.C. penész­gátló hő­szi­ge­telő festék és az O.R.A. színtelen fuga­szi­ge­te­lő epoxi bevonat elérhető kereskedé­sünkben.

Szigetelő cégünk > Vízszigetelő anyagok > PVC szigetelő lemez

PVC szigetelő lemez

A modern szigetelés az 50-es években kezdődött a poliizobutidilén (PIB) lemezek kifejlesztésével. Ez az anyag volt a ma is használatos PVC (polivinilklorid) elődje. PVC lemezek a 60-as évek óta folyamatos fejlesztés mellett gyártják. Napjainkra műanyag szigetelőlemezek piaci részesedése Európában elérik a 40 %-ot. 

A PVC szigetelő lemez alkalmazási területe

Általános felhasználási területek

Speciális felhasználási területek:

 • bitumen-, olaj-, repceolaj-, és kerozinálló szigetelések
 • zárt ivóíztározók szigetelése

Cégünk által forgalmazott PVC szigetelő lemezek és PVC szigeteléshez szükséges tartozékok

A Tető-Plusz Kft.a MULTIPLAN (Cosmofin), WOLFIN és a RHENOFOL (Rhepanol) minőségi és jó ár-értékarányú PVC szigetelőfóliákat forgalmazza. Budaörsi illetve szekszárdi szigetelő szakkereskedésünkben mindkét PVC szigetelőrendszer teljes választéka elérhető.
A PVC szigetelőlemez kínálat mellett, minden megtalálható, ami a komplett PVC szigetelési feladat szakszerű megoldásához szükséges.

A bal oldali almenükben az MULTIPLAN (Cosmofin), WOLFIN és RHENOFOL PVC szigetelő lemezek típusait mutatjuk be.

A PVC szigetelő lemez tulajdonságai

A PVC szigetelő fóliák alapját a kősó és a kőolaj képezik. A gyártáskor a PVC alapanyagot környezetbarát technológiával egészségre nem káros adalékanyagokkal keverik.
A PVC szigetelő lemezek különösen nehezen éghetők és önkioltók, gyulladási hőmérsékletük igen magas (350-400 °C). PVC szigetelőlemezek a III.-V tűzállósági fokozatú épületek esetében alkalmazhatók. Amennyiben a szigetelési rendszer teljes felületű leterheléssel (pl. kavics) készül beépítését tűzvédelmi szempontból nem érinti korlátozás.

A PVC szigetelőlemez alkalmazásának előnyei

 • felületvédelem nélkül időtálló
 • sokoldalúan alkalmazható szigetelőlemez
 • hosszú élettartamú
 • költségkímélő, egy rétegben alkalmazható
 • nagy ellenálló képességű
 • karbantartást nem igényel
 • gyorsan beépíthető
 • nyílt láng nélkül feldolgozható
 • újrahasznosítható

PVC szigetelés kivitelezés

A Tető-Plusz Kft. több, mint 18 éve foglalkozik lapostető szigeteléssel. Az elmúlt évek alatt összegyűjtött szigetelő szakmai tapasztalat, több százezer négyzetméter szigetelési referencia és kifejezetten PVC szigeteléssel foglalkozó szakembereink tevékenysége a garancia a szigetelési feladatok magas szintű megoldására.

Általános szigetelési rétegrend PVC szigeteléssel készülő új lapostető – egyenes rétegrendű melegtető – esetén

Aljzat
A PVC szigetelőlemezekkel készített csapadékvíz szigetelés lejtése a tető általános felületén a vízelvezetést is figyelembe véve legalább 2 % kell, hogy legyen. Ha a lapostető lejtése ezt az értéket nem éri el, úgy a fokozott igénybevételnek kitett PVC szigetelő fólia anyagvastagságát ill. az átlapolások méretét növelni kell a teljes vízzárás érdekében. Fa aljaz esetén a szerkezetet olaj vagy oldószer alapú favédőszerekkel nem szabad kezelni. A PVC csapadékvíz elleni szigetelőanyagok nem érintkezhetnek bitumennel vagy kátránnyal.
Párazáró réteg
Egyenes rétegrendű melegtető műanyag szigetelő lemezzel történő szigetelése esetén a teherhordó felület és a hőszigetelés közé párazáró réteget kell helyezni. Általános belső klímájú helységek (pl. lakás, iroda) esetén min. 0,2 mm vastagságú PE fólia, fokozottabb páraterheléssel járó helységek esetén (pl. uszoda, hűtőházak) esetén min. 0,4 mm vastagságú PE fólia beépítése szükséges. A párazáró lemezt legalább 10 cm átfedéssel kell fektetni, az átfedés szélét a megfelelő ragasztószalaggal kell lezárni.
Hőszigetelés
Fontos, hogy beépítésre kerülő hőszigetelő anyag lépésálló legyen (pl. ROCKWOOL MONROCK). A megfelelő szélszívás elleni védelem érdekében a hőszigetelő táblákat ajánlatos külön is rögzíteni (pl. INSTA-STIK pur ragasztóval).
Elválasztó réteg
PVC szigetelő lemez alkalmazása esetén fontos kérdés az összeférhetőség, illetve összeépíthetőség. A szigetelés élettartama szempontjából nagyon fontos hogy a PVC szigetelő fólia ne lépjen reakcióba a vele érintkező egyéb anyagokkal mint például a polisztirol hab, vagy a bitumenes szigetelő lemez (a WOLFIN PVC szigetelő lemez bitumenálló), ezért elválasztó réteg beépítésére van szükség. Fektetéskor az aljzat és a PVC szigetelő fólia közé általánosan 200 g/m2 Tipptex műanyag filc terítése szükséges. Deszka aljzatra a vastagabb 300 g/m2 filcet kell használni.
Vízszigetelés fektetése – mechanikus rögzítés
A szélszívó hatás ellen a szigetelést rögzíteni kell. A rögzítésnél figyelembe kell venni a fellépő szélteher mértékét, az aljzat minőségét, a szigetelés rétegrendjét, az épület magasságát és földrajzi elhelyezkedését. A vízszigetelés rögzítése a lapostető középső, szélső és sarokrészén egymástól eltérő mértékű. A tetőszigetelés szélszívás elleni rögzítése lehet ragasztásos, leterheléses vagy mechanikus rögzítés, illetve ezek kombinációja. Mechanikus rögzítésnél a műanyag szigetelőlemezeket lazán fektetik és az átlapolt lemezrészen rögzítik. A rögzítő elemek típusa az aljazat függvényében változhat. Természetesen más típusú dűbelt kell alkalmazni trapézlemez- és mást beton aljzaton. Szigetelő szakkereskedésünkben az EJOT rögzítő emelek teljes termékskálája beszerezhető.
Vízszigetelés fektetése – a PVC szigetelő lemez hegesztése paszta segítségével
A PVC szigetelőlemezeket forrólevegős hegesztéssel kell folytonosítani. A lazán fektetett PCV fóliát az átfedések alatt mechanikusan kell rögzíteni. Ezután az átfedésre kell a hegesztőpasztát kinyomni és a lemezt rágurítani. A szélek mentén forrólevegős hegesztéssel kell összedolgozni a PVC lemezeket. A PVC szigetelés további rögzítése szükséges a tetők szélén, a vápáknál, valamit a függőleges lezárásoknál., Hogy a szél nem téphesse, fel kell ragasztani vagy a külön rögzített fóliabádogra kell rámelegíteni.

25 éve a lapostető felújításban22 éve a szigetelőanyag forgalmazásban

Legnépszerűbb vízszigetelő anyag termékeink
tetőszigetelés és pinceszigetelés kivitelezéshez jó áron, kiváló minőségben. Bitumenes lemez és PVC lemez termékek különböző szigetelési rétegrendekhez, kenhető vízszigetelő anyagok tetőszigeteléshez és medencéhez, vizes helyiségek vízszigeteléséhez.

Egyrétegű szigetelés
Egyrétegű bitumenes szigetelési rendszer a biztonságos csapadékvíz szigetelésért. A tetőszigetelési rendszer három eltérő funkciójú, de hasonló tulajdonságú lemezből áll. Mindhárom termék APP modifikálással készülő, igen jó minőségű modifikált bitumenes lemez, erős méretstabilizált poliészter hordozó betéttel.

Társasház szigetelés
A Tető-Plusz Kft. az 1990. évi megalakulása óta több száz társasház szigetelés felújítását végezte el. A megalakulás óta a cégnek szigetelés kivitelezéssel kapcsolatos vitás ügye nem volt. 2008. tavasza óta a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének ajánlásával rendelkezünk.